Lama x update d blog ni...belambak kerja2 ofis ni fuhhh.. hari ni plk 1st day xda maid drumah ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜...
memandangkan dkt2 raya sdh...hari ni sy mo share resipi biskut plk... Biskut Chruncy Oreo... Bulan puasa karang kita buat yaa..
memandangkan dkt2 raya sdh...hari ni sy mo share resipi biskut plk... Biskut Chruncy Oreo... Bulan puasa karang kita buat yaa..
CRUNCHY OREO
Sumber: Nur Fadzrina Ahmad Fadzil
Bahan2
300gm butter
160gm minyak sapi
200gm gula halus (icing sugar)
100gm serbuk badam
260gm tepung jagung
450gm tepung gandum
1 sudu teh emplex (berfungsi untuk merangupkan biskut) - saya tak letak sebab tak jumpa di Brisbane, tapi biskut ni tetap rangup :)
150gm oreo hancur (blend, kemudian timbang)
Cara-cara:
Sebatikan butter, gula halus dan minyak sapi.
Masukkan serbuk badam, tepung jagung, emplex dan tepung gandum.
Canai dan terap mengikut acuan kegemaran masing-masing.
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 170 darjah celcius atau sehingga biskut masak
Selamat mencuba uollsss
Comments
Post a Comment