CRUNCHY OREO

Lama x update d blog ni...belambak kerja2 ofis ni fuhhh.. hari ni plk  1st day xda maid drumah 😭😭😭...
memandangkan dkt2 raya sdh...hari ni sy mo share resipi biskut plk... Biskut Chruncy Oreo... Bulan puasa karang kita buat yaa..



CRUNCHY OREO
Sumber: Nur Fadzrina Ahmad Fadzil

Bahan2
300gm butter
160gm minyak sapi 
200gm gula halus (icing sugar)
100gm serbuk badam
260gm tepung jagung
450gm tepung gandum
1 sudu teh emplex (berfungsi untuk merangupkan biskut) - saya tak letak sebab tak jumpa di Brisbane, tapi biskut ni tetap rangup :)
150gm oreo hancur (blend, kemudian timbang)

Cara-cara:
Sebatikan butter, gula halus dan minyak sapi.
Masukkan serbuk badam, tepung jagung, emplex dan tepung gandum.
Masukkan oreo hancur. Uli sehingga menjadi doh.
Canai dan terap mengikut acuan kegemaran masing-masing.
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 170 darjah celcius atau sehingga biskut masak

Selamat mencuba uollsss

Comments